• Športové dopoludnie s predškolákmi.
          • Športové dopoludnie s predškolákmi.

          • Dnes dopoludnia bolo na školskom ihrisku veselo. Prišli nás navštíviť predškoláci, budúci prváci. Súťažili v rôznych discplínach a o smiech a zábavu nebola núdza. Jazda na kolobežkách. Kotúľanie, nosenie, hádzanie lôpt, loptičiek. Prechod cez močiar po papieroch. Beh cez prekážky Veľmi zaujímavé bolo aj prenášanie „štuplíkov“ z fliaš pomocou kolíkov na prádlo. A to jednou rukou všetko! Cvičenie v „slniečku“ zhotoveného zo švihadiel. Ale šikovné a pohotové deti všetko zvládli. Za odmenu získali medailu a malú sladkosť. Tešíme sa spoločne na budúce stretnutie Mgr. Eva Jamrichová

          • Prieskum záujmu o diétne stravovanie

          • Vážení rodičia!

             

                 Podľa  § 140 odst. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní ( školský zákon )  a o zmene a doplnení niektorých zákonov a Vyhlášky MŠ VV a Š č. 330 / 2009 Z .z. § 3 ods.5 písm. d) o zariadení školského stravovania, je možné zabezpečiť diétne stravovanie detí a žiakov.

                 V školskej jedálni sa môžu pripravovať diétne jedlá pre deti a žiakov, u ktorých  podľa posúdenia odborného ošetrujúceho lekára zdravotný stav vyžaduje osobitné stravovanie.

                 Na všetkých školách v meste bude preto prebiehať prieskum záujmu o diétne stravovanie v školských jedálňach. Vaše dieťa Vám domov prinesie letáčik – návratku. Prosíme Vás o jeho vyplnenie a obratom  vrátenie späť do rúk triedneho učiteľa / triednej učiteľky.

                 Na základe výsledkov prieskumu a zistenia počtu detí a po zabezpečení odborných, kapacitných a prevádzkových podmienok pre diétne stravovanie, rozhodne Mesto Bánovce nad Bebravou o najvhodnejšej forme stravovania a ďalších podmienkach, o ktorých Vás bude následne informovať.

             

             

          • Účelové cvičenie k Ochrane života a zdravia

          •  

            Dňa 7.9.2023 sa bude konať účelové cvičenie k prierezovej téme Ochrana života a zdravia.

            Žiaci 1.stupňa absolvujú Cvičenia v prírode v rozsahu počtu vyučovacích hodín tak, ako majú  v ten deň  v rozvrhu.

            Žiaci 2.stupňa budú absolvovať 1.a 2. hodinu teoretickú prípravu. Po ukončení teoretickej prípravy sa žiaci s vyučujúcimi presunú  k jednotlivým stanovištiam a po ich absolvovaní budú plniť úlohy vyplývajúce z tém k Ochrane života a zdravia v prírode v okolí školy.

             

            Predpokladaný návrat tried z účelového cvičenia žiakov 2.stupňa je 12.20 (teda po 5.vyučovacej hodine).

            Žiaci boli upozornení  na dodržiavanie hygienických opatrení, bezpečné správanie v prírode, správnu obuv a oblečenie.

            Žiaci, ktorí sú alergickí alebo necvičiaci zostávajú doma a vopred informujú triednu učiteľku o neúčastí na cvičení .

            V prípade nepriaznivého počasia sa bude 1. – 6. hodinu vyučovať podľa rozvrhu!

             

          • Začiatok školského roka 2023/2024

          • Opäť sme v škole

                        Slávnostné otvorenie nového školského roka 2023/2024 sa uskutočnilo o 8,00h na nástupišti školy.  Zvlášť sme privítali našich prváčikov. Popriali sme im veľa úspechov a radosti z každého dňa, ktorý strávia v našej škole. Uplynuli dva mesiace letných prázdnin. Žiaci a zamestnanci školy mali možnosť načerpať nové sily a s nimi vykročiť do úloh, ktoré nový školský rok prinesie. Zaželajme si v závere veľa úspechov, aby školský rok bol plný zaujímavých projektov, súťaží, hier, aby sme  zažívali školu hrou, tešili sa zo spoločenských a športových podujatí, aby bol školský rok pestrý, veselý, plný nových objavov.

            Mgr. R. Gieciová

          • Oznam

          • Vážení rodičia a žiaci,

            Školský rok 2023/2024 sa začína dňa 4.septembra 2023 (v pondelok) o 8,00h na nádvorí školy, kde sa uskutoční slávnostné otvorenie školského roka. V prípade nepriaznivého počasia bude prebiehať otvorenie školského roka v budove školy. Po skončení slávnostnej časti žiaci dostanú v triedach pokyny k organizácii vyučovania na nasledujúce dni. Prvý týždeň sa desiata v školskej jedálni nepodáva. Dňa 4. septembra sa obed podáva v šk. jedálni nasledovne: 1. stupeň o 9,30h a 2. stupeň o 10,00h. Obed sa v tento deň vydáva do 11,30h. Školský klub detí je 4. septembra otvorený od 5,45h do 16,15h. V tento deň sa žiaci nemusia prezúvať.

            Mgr. Renata Gieciová, riaditeľka školy

          • Oznam vedúcej školskej jedálne

          •  

            Informácie o úhrade poplatkov za stravu

                          od 1. septembra 2023

             

            Vážení rodičia, tí, ktorí ste si požiadali o dotáciu na stravu vyplnením záväznej prihlášky na stravovanie, výška príspevku na jedno jedlo v zmysle schváleného Doplnku č. 18 VZN č. 72 Mesta Bánovce nad Bebravou sa  určuje nasledovne: viď príloha

          • Letný tábor - deň štvrtý

          • Letný tábor - deň štvrtý 🪐🛴🔭 Hvezdáreň v Malých Bieliciach privítala naše deti v posledný deň tábora. Deti si pozreli dokument o planétach, pozorovali  oblohu a zahrali sa na kozmonautov. Poobedie patrilo dopravnému ihrisku, spoznávaniu dopravných značiek a riešeniu dopravných situácií. Na záver si deti pochutnali na nanukoch,  sladkostiach a spokojné sa rozišli na prázdniny. Dovidenia v septembri 👋Bc. Richtárechová J.

          • Letný tábor - tretí deň

          • Letný tábor - deň tretí. Doobedie sme dnes strávili v mestskej knižnici, kde si tety knihovníčky pre deti pripravili zábavno - súťažný kvíz a šifrované písmo. Po návrate si zasúťažili na školskom ihrisku pri štafetovych hrách a pochutnali si na chutných koláčikoch ktoré pre ne napiekla pani Kéryová, za čo jej pekne ďakujeme. Poobede sme mali indiánske aktivity. Zistili sme aké majú deti indiánske mená, urobili indiánske hlavolamy, vytvorili indiánske kmene. Určili si svoje meno, pokrik, zvolili náčelníka, urobili totem a spoločne rozlúštili text v indianskom obrázkovom písme. Nakoniec si pochutili na sladkej odmene.

          • Letný tábor - deň druhý

          • Letný tábor - deň druhý  Na utorok sa tešili všetky deti. Šantenie na kúpalisku Pažiť bolo super zážitkom, aj keď sa slniečko občas schovalo za mráčik. Po obede sme sa venovali príprave na indiánsky deň, ktorý plánujeme vo štvrtok.

        • Školský výlet siedmakov
          • Školský výlet siedmakov

          •  

            Predposledný týždeň školského roka sme sa vybrali na školský výlet. Naša trasa viedla do zubrej obory v Lovciach, kde sme mohli byť prítomní pri rannom kŕmení zubrov. Totiž v čase kŕmenia prídu všetky ku kŕmidlám. A tak sa nám naskytol pohľad aj na najväčšieho zubra, ako aj na dve tohtoročné mláďatká. Pán sprievodca nám porozprával o zaujímavostiach chovu týchto zvierat.

            Zvieratá vystriedala bujná vegetácia v Arboréte v Tesárskych Mlyňanoch, ktorej tieň nám pomohol lepšie zvládnuť horúčavy, ktoré nás tento deň sprevádzali. V úvode nás privítali nádherne kvitnúce ruže a kvitnúce levanduľové pole. A tak sme sa na chvíľu premenili na fotografov. Náučné chodníky nás priviedli k drevinám Severnej Ameriky, východnej Ázie a Kórey, ale i Slovenska. O pekný zážitok sa nám postarali aj jazierka, pri ktorých sme si stihli trošku oddýchnuť.

            Po občerstvení v nákupnom centre nás už čakala cesta domov, ktorá sa niesla v znamení hudby a spevu. Krásna bodka za príjemne stráveným dňom, ktorý tiež prispel k utužovaniu kolektívu. Ďakujem za spoločnosť, siedmaci. Triedna učiteľka Daniela Igazová

          • Letný tábor - prvý deň

          •  Popis: 🌞Popis: 🐰Popis: 🚒                          Dnes sme otvorili  letný tábor. Najskôr sme vyrábali darčeky pre hasičov. O deviatej hodine nás už čakali zvieratká z Ranču Santána. Počas odborne komentovanej prehliadky farmičky sa deti dozvedeli o každom zvieratku na farme. Ako sa chová, čo papá, aký je z neho úžitok a ďalších pár zaujímavostí. Samozrejme si mohli zvieratká aj pohladiť. Po obede sa deti vybrali na hasičskú stanicu, kde im ochotní ujovia hasiči ukázali ukážky zásahovej techniky. Bc. Richtárechová J.

          • Multikultúrna demokratická škola

          • Základná škola Školská sa v tomto školskom roku zapojila do projektu Multikultúrna demokratická škola. Projekt bol zameraný na prezentáciu iných kultúr a tradícií pre žiakov i pedagógov školy. V rámci projektu sme "navštívili" štyri rôzne miesta. O každom z nich nám prišiel porozprávať zaujímavý hosť, ktorý z danej krajiny aj pochádza. A tak nás navštívil Steve z Jamajky, Dimi zo Srí Lanky, Michael z Egypta a Jamie zo Škótska. Naše žiačky privítali každého hosťa v krojoch, tradične chlebom a soľou. Žiakom hostia predstavili svoju krajinu formou prezentácie, priniesli na ukážku osobné predmety, oblečenie i jedlo. Žiakov zapájali do diskusie, robili kvízy, odpovedali na otázky, odmeňovali. Po besede vždy nasledovala autogramiáda a fotenie. 

            Príchodu konkrétneho hosťa predchádzala relácia v školskom rozhlase, príprava žiakov v podobe tvorenia máp, vlajok, prekladu hymny. Žiaci vyhľadávali informácie o známych osobnostiach krajiny, kreslili typické oblečenie, vyhľadávali známe miesta, mestá, spoznávali zvieratá, rastliny, národné symboly, skladali puzzle, vypočuli si národný jazyk, spoznali tradície a typické znaky krajiny. Všetky vytvorené práce teraz skrášľujú chodby našej školy a žiaci sa môžu pri nich kedykoľvek pristaviť a popozerať si ich. 

            Ako žiaci uviedli, veľkým prínosom boli osobné stretnutia s anglicky hovoriacimi cudzincami, mohli sa tak zdokonaliť v anglickom jazyku. Obľúbili si rozprávanie o iných krajinách, vždy sa tešili na nových hostí. Preto by sme chceli v tejto aktivite pokračovať aj v novom školskom roku.

            Na záver školského roka si informácie o realizácii tohoto projektu vypočula a pozitívne ohodnotila Mgr. Svetlana Síthová, riaditeľka odboru podpory formálneho vzdelávania NIVAM, na spoločnom stretnutí škôl, ktoré sa do projektu Slovenskej akadémie "Demokratické a inkluzívne školské prostredie pre všetkých", zapojili.

            Inkluzívny tím ZŠ Školská 

          • Rozlúčka a poďakovanie - 4.B

          • Lúčenie, pozná každý z nás,v lúčení,je oheň aj mráz, lúčenie,podobá sa návratom, lúčenie,to sú stisky rúk, v lúčení chveje sa i vzduch....

             

            Ďakujem rodičom aj žiakom 4. B

            Mgr. Eva Jamrichová

        • Rozlúčka s deviatakmi
          • Rozlúčka s deviatakmi

          • So Základnou školou Školská sa včera a dnes lúčili naši úžasní deviataci. Pripravili si krátky program s poďakovaním a pesničkou pre všetkých pedagógov, zamestnancov a žiakov školy. Zaspomínali si na svoje začiatky, exkurzie, výlety, učiteľov. Prezerali fotky, oslavovali, fotili sa, smiali aj plakali. 

            Ďakujem mojim skvelým deviatakom a ich rodičom, za päť rokov, ktoré sme spolu prežili. 

            Prajem Vám všetkým veľa šťastia, veľa úspechov na stredných školách, nech sa Vám splní, čo ste si vysnívali.

            Mgr. Monika Varhaníková, triedna učiteľka

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2022/2023

          •  

            Tak ako tradične sa ukončenie školského roka, kedy sme ukončili a vyhodnotili prácu za uplynulých desať mesiacov konalo na nádvorí školy . Okrem pedagogických pracovníkov sa slávnosti zúčastnil aj Mgr. Martin Gajdoš, prednosta mestského úradu v Bánovciach nad Bebravou, Mgr. Martin Jurčík, predseda Rady rodičov pri ZŠ Školská v Bánovciach nad Bebravou.

            Kultúrnym programom nás potešili  Klárka Lukášová z 1.A triedy  a Zojka Adamovičová  z 3.A  triedy, ktorých pripravili p. Šišmišová a p. Janečková.

            Po slávnostných príhovoroch pána prednostu, predsedu Rady rodičov a pani riaditeľky nasledovalo ocenenie žiakov za prácu počas školského roka.

            Za svedomitú prácu boli  knižnými odmenami ocenení žiaci:

            2.A  Adele Pavlíková

            3.A  Zoja Lehocká

            4.A  Matúš Grach

            4.B  Tomáš Križko

            5.A  Dominik Bezák

            6.A  Martin Petrlík

            7.A  Lívia Šuchterová

            8.A  Lívia Striežencová

            9.A  Dávid Lacko

            Ocenenie žiakov diplomom:

            1.A Adam Kováč

            2.A Zoja Stanková

            3.A Marko Spáč

            4.A  Ema Krchlíková

            4.B  Nina Janáková

            6.A Adam Melišek

            7.A Dorota Šarinová

            8.A Laura Bartová

            9.A Viktória Škultétyová

            Žiaci, ktorí dosiahli výborné výsledky a umiestnenia v predmetových súťažiach a olympiádach, alebo boli úspešnými riešiteľmi.

            Adam Kováč – 1.A  - Matematický klokan

            Samuel Rácz 1.A – Matematický klokan

            Adam Zajac 1.A – Matematický klokan

            Ella Striežencová  5.A – Matematický klokan

            Ján Macko  8.A  – Matematický klokan

            Dávid Biras 9.A –  Matematický klokan

            Zoja Adamovičová 3.A– Matematický klokan aj ÚR OK Pytagoriády

            Andrej Vereš 8.A – Matematický klokan aj ÚR OK IQ olympiády

            Marko Spáč  3.A – ÚR OK Pytagoriády

            Tomáš Paštrnák 6.A– ÚR OK IQ olympiády

            Martin Petrlík 6.A - ÚR OK IQ olympiády 

            Pavlína Buláková 6.A - ÚR OK IQ olympiády

            Daniela Vlčková 7.A - ÚR OK IQ olympiády

            Laura Bartová 8.A - ÚR OK IQ olympiády

            Natália Plášeková – 5.A – za získanie titulu v literárnej súťaží Mladý Jesenský

            Sebastián Podoba – 9.A – ÚR OK  Dejepisnej olympiády

            Dávid Lacko 9.A – za ÚR OK biolog.olympiády a ÚR chemickej olympiády

            Ema Piešťanská 8.A -  1.miesto v OK  a  ÚR KK Biblickej olympiády

            Izabela Geletová 8.A - 1.miesto v OK  a  ÚR KK Biblickej olympiády

            Dávid Šuchter  9.A - 1.miesto v OK  a  ÚR KK Biblickej olympiády

            Lívia Šuchterová 7.A ÚR OK IQ olympiády, ÚR OK Tech.olympiády a zber papiera

            Zoja Stanková 2.A – za ÚR Matematického klokana a zber papiera

            Lukáš Mačas 7.A - za ÚR Matematického klokana a zber papiera

            Jaroslav Viktorín 7.A - za ÚR Matematického klokana a zber papiera

            Richard Barták  3.A – ÚR OK Pytagoriády a zber papiera

            Denisa Špániková 6.A – ÚR  OK IQ olympiády a zber papiera

            Alex Mokrý 6.A - ÚR  OK IQ olympiády a zber papiera

            V športovej súťaží streetbasketbal boli úspešní a získali 3.miesto v OK:

            Jakub Vaško 9.A

            Erik Červenka 8.A

            Samuel Kobida 6.A

            Za zberovú aktivitu, za jarný a jesenný zber papiera:

            Adam Blaho 1.A

            Sofia Mondoková 1.A

            Klára Lukášová  1.A

            Natália Marková 1.A

            Adam Lukáš 1.A

            Lukáš Hanek 1.A

            Jakub Zigiň 2.A

            Alex Kašička 3.A

            Andrej Čahoj 3.A

            Nela Mokrá 3.A

            Michal Bereš 4.A

            Nina Janáková 4.B

            Jozef Zigiň 4.B

            Jakub Chuťka 5.A

            Hana Reisová 5.A

            Simona Žákechová 7.A

            Nikola Reisová 8.A

            V tomto šk. roku p. riaditeľka vyhlásila súťaž o najkrajšie logo školy. Zo všetkých vytvorených prác rada školy vybrala prácu Doroty Šarinovej zo 7.A triedy, ktorá bol ocenená knihou a kreatívnymi potrebami.

            Stalo sa už tradíciou, že na záver školského roku pani riaditeľka udeľuje  titulTalent školy“. Tento rok je to žiačka Laura Jarolínová z 9.A triedy, ktorá úspešne reprezentovala našu školu v predmetových súťažiach a  olympiádach,  športových súťažiach a počas deviatich rokov  mala výborný prospech a správanie. V tomto školskom roku dosiahla vynikajúce 1. miesto v okresnom kole olympiády v anglickom jazyku a bola úspešnou riešiteľkou krajského kola olympiády v anglickom jazyku, počas štúdia sa pravidelne zapájala do školských kôl predmetových súťaži a olympiád, bola úspešnou riešiteľkou okresných kôl. Taktiež sa aktívne zapájala do športových súťaží a dosahovala v nich výborné výsledky. Počas celých deväť rokov školskej dochádzky dosahovala výborný prospech a správanie.  

               Všetkým oceneným  žiakom srdečne blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov.

            Na záver sa so svojimi spolužiakmi a pedagógmi rozlúčili deviataci, ktorým želáme veľa šťastia, úspechov na vybratých školách i v osobnom živote.

                                                                             Ing. Mgr. Anna Sekáčová, zástupkyňa RŠ

             

          • Letný tábor  v dňoch 1.-7.júla 2023

          •  

            Dátum/

            hodina

            (od –do)

            Program

            3.7.2023

            6,00-8,00

            Príchod detí do letného tábora, hry v herni

            8,00-9,00

            Tvorivé činnosti (herňa na prízemí)

            9,00- 11,30

            Minifarma  – v areáli školy

            11,30 –12,00

            Obed v školskej jedálni -

            12,00- 13,00

            Odpočinkové hry v herni

            13,00 – 14,00

            Návšteva hasičskej stanice

            14,00-14,30

            Rekreačné činnosti na ihrisku, odchod z tábora

             

            Deti si prinesú športové oblečenie, šiltovku, prezuvky, desiatu, pitný režim

             

             

            Program

            4.7.2023

            6,00 - 8,00

            Príchod detí do letného tábora, hry v herni

            8,00 – 8,30

            Zábavné hry (herňa na prízemí)

            8,30 – 11,30

            Kúpalisko Pažiť

            11,30 –12,00

            Obed v školskej jedálni

            12,00 – 14,00

            Odpočinkové hry, výroba indiánskych čeleniek

            14,00 -14,30

            Rekreačné hry na ihrisku, švihadlová show, odchod z tábora

             

            Deti si prinesú pitný režim, desiatu, prezuvky, plavky, šiltovku, uterák, opaľovací krém, koleso alebo rukávniky- ak dieťa nie je plavec

             

             

            5.7.2023

            Štátny sviatok

             

            Program

            6.7.2023

            6,00-8,00

            Príchod detí do letného tábora, hry v herni

            8,00 – 9,00

            Súťaže v herni

            9,00 – 11,00

            Návšteva knižnice, kvíz o indiánoch

            11,30 –12,00

            Obed v školskej jedálni

            12,00 – 13,00

            Odpočinkové hry, príprava na indiánsky deň, maľovanie na tvár

            13,00 – 14,00

            Indiánske súťaže v areáli školy

            14,00 – 14,30

            Loptové hry, odchod z tábora

             

            Deti si prinesú športové oblečenie, šiltovku ,prezuvky, desiatu, pitný režim

             

            Program

            7.7.2023

             

            6,30 – 8,00

            Príchod detí do letného tábora, hry v herni

            8,00 – 11,00

            Návšteva hvezdárne vo Veľkých Bieliciach

            11,30 – 12,00

            Obed v školskej jedálni

            12,00 - 13,00

            Odpočinkové hry v herni

            13,00 – 14,00

            Dopravné súťaže na kolobežkách

            14,00 – 13,30

            Vyhodnotenie a ukončenie letného tábora, odchod z tábora

             

            Deti si prinesú športové oblečenie, šiltovku ,prezuvky, desiatu, pitný režim

             

            Neprítomnosť dieťaťa v prípade choroby nahláste v daný deň do 8,00h do kancelárie školy na tel. čísle: 038 7602355.

            Odhlásenie z obeda nie je možné. Obed si môžete prevziať v školskej jedálni v čase  od 11,00 do 12,00h do obedára.

             

        • Laura Jarolínová ocenená primátorom mesta
          • Laura Jarolínová ocenená primátorom mesta

          • Dňa 28.6. primátor mesta Bánovce nad Bebravou Ing. Róbert Gašparík ocenil žiakov základných a stredných škôl za ich mimoriadne výsledky v tomto školskom roku. Za našu školu si ďakovný list prevzala Laura Jarolínová. 

            Laura počas celého štúdia na základnej škole dosahovala výborný prospech, úspešne reprezentovala školu v predmetových a jazykových súťažiach a olympiádach. 

            Laure srdečne blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov.

            Mgr. Monika Varhaníková

          • Čítam, čítaš, čítame

          • Je tu koniec školského roka a v 3.A sa vyhodnocovala čitateľská súťaž, v ktorej išlo o počet prečítaných kníh. Deti čítali celý školský rok. Prečítanú knihu priniesli do školy a porozprávali obsah.  Ďakujem rodičom, ktorí boli nápomocní a povzbudzovali svoje deti k čítaniu.

            Vyhodnotenie:

            1.miesto Zojka Adamovičová

            2.miesto Marko Spáč

            3.miesto  Nelka Mokrá, Riško Barták, Andrejko Čahoj

            Moji budúci štvrtáci, želám veselé prázdniny, plné oddychu.

            Mgr. Janečková