• Hodnotenie 1.polroka šk. roka 2022/2023

          •  

            Dnes 31.januára si žiaci školy odnášajú výpisy známok za 1. polrok šk. roka 2022/2023 v papierovej podobe. Zákonní zástupcovia si môžu prezrieť známky i prostredníctvom edupage v elektronickej podobe. Triedni učitelia hodnotili prospech, správanie a dochádzku žiakov na triednických hodinách. Ak sú  niektorí žiaci nespokojní so známkou na výpise, alebo si nestihli opraviť známku z niektorého vyučovacieho predmetu v 1. polroku, majú šancu zlepšiť svoje výchovno-vyučovacie výsledky v 2. polroku. Pri hodnotení sa nezabudlo na zhodnotenie správania. Pedagogická rada rozhodla o udelení 15 záporných výchovných opatrení a 59 kladných výchovných opatrení (pochvaly triednym učiteľom a riaditeľkou školy) za mimoriadnu aktivitu v zbere papiera, za umiestnenia a úspešné riešenia školských i  okresných kôl  vedomostných súťaží. Prevaha kladných výchovných opatrení svedčí o tom, že žiaci našej školy sú aktívni, úspešní a šikovní. Polročné hodnotenie dostali po prvýkrát i prváčikovia. Okrem výpisu známok si prevzali z rúk triednej učiteľky pochvalný list, v ktorom slovne zhodnotila a ocenila ich polročnú snahu na vyučovaní. Tradičné jednodňové polročné prázdniny boli MŠVVaŠ SR zrušené. Žiaci si oddýchnu cez jarné prázdniny, ktoré trvajú od 27.februára do 03.marca 2023.

          • Malý predškolák vo veľkej škole

          • V priestoroch našej školy sme  privítali budúcich školákov-  tentoraz  z MŠ Dežerice. Prvé kroky viedli do minitelocvične, kde si prebehli  prekážkovou dráhou, vyskúšali kotúle a skákali na fit loptách. Nakukli aj do prváckej triedy, aby vedeli, čo ich o rok čaká. Naši piataci si pre nich pripravili zábavné aktivity- hľadali správny kľúč, skladali tangramy, precvičili si pamäť, geometrické tvary a matematické zručnosti. Na záver si zatancovali a zaspievali. Za výborné zvládnutie aktivít všetci dostali medailu.

            Mgr. Magdolenová R.

          • Školské kolo Biblickej olympiády

          •  

            V stredu 25. 1. 2023 sa uskutočnilo školské kolo Biblickej olympiády. Žiaci si mohli overiť, ako dobre poznajú text Svätého písma. Najúspešnejší boli: Ema Piešťanská 8.A - 1. miesto, Dávid Šuchter  9.A -  2. miesto a Izabela Geletová  8.A -  3. miesto. Títo žiaci spoločne ako súťažné družstvo budú reprezentovať našu školu v dekanátnom/okresnom kole. Gratulujeme a želáme veľa úspechov.

          • HRY BEZ SNEHU

          • Zima akosi nie a nie prísť. Perimbabka nechce vysypať svoju perinu. Preto ako obmenu:   HRY NA SNEHU  sme pre deti nášho ŠK pripravili: HRY BEZ SNEHU.   ŠPORTU ZDAR  odznelo na chodbe školy, kde sa 20. 1. uskutočnili športové aktivity. Deti mali zvládnuť 5 disciplín.

             

            • papierova vojna družstiev, prehadzovanie papierových  gúľ
            • prechod cez jazero na lopatách
            • preskakovanie prekážok s prenášaním papierových gúľ
            • triafanie papierových gúľ do snehuliaka
            • skákanie na fitlopte okolo méty

             

            Všetky deti sa zapojili do aktivít, hrali s nadšením, poriadne sa zapotili a zakričali si. Po skončení dostali sladkú odmenu

             

            Alena Hlavačkova

          • Korčuľovanie

          • Týždeň od 16. do 20. 1. 2023 bol pre našich žiakov mimoriadne pestrý a zaujímavý. Keďže utícha záujem žiakov o športové aktivity, vyhoveli sme záujmu rodičov, ktorí kladne reagovali na oslovenie Kid´s Smile s.r.o. Umožnili sme žiakom prvého stupňa denne rozvíjať svoje korčuliarske schopnosti v priebehu výchovno-vzdelávacieho procesu. 

            Na kvalifikovaných odborníkov korčuľovania Michala, Juraja, Šimona a Maja sa deti každé ráno veľmi tešili. Tréneri boli trpezliví, empatickí, spravodliví, každému ochotne a s humorom pomohli pri obúvaní korčúľ  a nasadení prilby. 

            Prvý deň bolo desať detí, ktoré sa ako kliešť držali mantinelu a bez opory sa nepohli ani na krok. S ľadom sa zoznamovali  gúľaním a plazením sa po ňom a naučili sa postaviť. Počas ďalších dní robili neskutočné pokroky. Na stanovištiach sa zabávali, počúvali cenné rady trénerov a užívali si pobyt na ľade.  Rôznymi pohybovými hrami sa naučili udržať rovnováhu, zrýchľovať, brzdiť a samostatne svojím tempom korčuľovať.  Posledný deň patril olympiáde, kde súťažili už bez opory všetci. Progres si užívali začiatočníci, techniku si zdokonalili pokročilí. Benefity v podobe zlepšenej kondície a ohybnosti, otužovania a zvýšeného sebavedomia predpokladajú, že deti majú o jeden obľúbený šport viac. Netreba nikam cestovať, len využiť naše klzisko.

          • Predškoláci v environmentálnej učebni

          •  

                 Opäť sme v našej škole privítali deti z predškolského oddelenia materskej školy Severka. Tentokrát sme ich zaviedli do environmentálnej učebne, kde im naše šiestačky a ôsmačky predviedli niekoľko pútavých hračiek, ktoré naši žiaci s pani učiteľkou Igazovou vytvorili na hodinách fyziky. Deti si všetky mohli vyskúšať a pohrať sa s nimi. Zaujalo ich pôsobenie magnetov, či povrchové napätie vody, pôsobením ktorého pred očami detí rozkvitli papierové kvietky. Zvládli podľa obrázka poskladať i časti kostry ľudského tela. Do kolekcie malých zázrakov prírody prispeli i výrobou usmiateho kaktusu, ktorý si na pamiatku odniesli so sebou.
                                                                                        Jana Mattošová

          • 1. miesto Laury Jarolínovej

          • Skvelý úspech našej šikovnej žiačky! Dnes sa v Centre voľného času v Bánovciach nad Bebravou konalo okresné kolo Olympiády z anglického jazyka. Stretli sa tí najlepší zo školských kôl. V kategórii 1B, teda starších žiakov, našu školu reprezentovala talentovaná Laura Jarolínová, žiačka deviateho ročníka. Vo veľkej konkurencii získala vynikajúce 1. miesto. Sme hrdí na našu šikovnú žiačku, ktorá sa so záujmom zúčastňuje súťaží aj z iných predmetov. Laura postupuje do krajského kola, ktoré sa bude konať dňa 16.2.2023. Ďakujeme za skvelú reprezentáciu školy a prajeme  samozrejme veľa úspechov. Ešte raz Laure srdečne blahoželáme! 

             

             

            Mgr. Monika Varhaníková

          • Šaliansky Maťko- školské kolo

          •  

            Na začiatku kalendárneho roku  17.1.2023 sa uskutočnilo školské kolo súťaže v prednese slovenskej povesti Šaliansky Maťko. Povesti každého národa hovoria o jeho histórii, významných osobnostiach, ale i obyčajných ľuďoch, ktorých osudy a príbehy sa zapísali do povedomia obyvateľov dedín, miest, hradov a zámkov.

            Účasť v školskom kole bola, žiaľ, ovplyvnená aj zvýšenou chorobnosťou detí.

            Žiaci 2.-7. ročníka boli rozdelení do 3 kategórií, v ktorých sa umiestnili nasledovne:

            I. kategória (žiaci 2. - 3. ročníka)- 4 súťažiacich 

            1. miesto: Adele Pavlíková, II. A (Mgr. Anna Hanková)

            2. miesto: Zoja Stanková, II. A (Mgr. Anna Hanková)

            3. miesto: Zoja Lehocká, III. A (Mgr. Marta Janečková)

                             Alex Kašička, III. A (Mgr. Marta Janečková)

            Porota: Mgr. D. Čačková, Mgr. M.Šišmišová, Mgr. R. Magdolenová

            II. kategória (žiaci 4.-5. ročníka)- 7 súťažiacich

            1. miesto: Alžbeta Sečanská, IV. B (Mgr. Eva Jamrichová)

            2. miesto: Karin Machalová, IV. B  (Mgr. Eva Jamrichová)

            3. miesto: Melánia Biliková, IV. B  (Mgr. Eva Jamrichová)

            Porota: Mgr. D. Čačková, Mgr. M. Jokalová, Mgr. E. Jamrichová

            III. kategória (žiaci 6.-7. ročníka)- 2 súťažiacich

            1. miesto: Denisa Špániková, VI. A (Mgr. Danuša Čačková)

            2. miesto: Paulína Buláková, VI. A  (Mgr. Danuša Čačková)

            Porota: Mgr. D. Čačková, Mgr. M. Jokalová, Mgr. E. Jamrichová

            Víťazi jednotlivých kategórií budú reprezentovať našu školu na okresnom kole, ktoré sa uskutoční  2.2.2023   v CVČ v Bánovciach nad Bebravou.

                                                                                                              Mgr. Danuša Čačková               

          • Obydlia v praveku

          • Na hodinách dejepisu sa naši piataci oboznámili s obdobím praveku. Naučili sa mnohé zaujímavosti o prvých ľuďoch, o zvieratách, o spôsobe obživy. Spoločne s pani učiteľkou sa veľa rozprávali o obydliach prvých ľudí. Jaskyne, skalné previsy a prvé domy z prírodných materiálov ich natoľko zaujali, že cez vianočné prázdniny nezaháľali a spoločne s rodičmi vyrobili krásne makety pravekých domov, ktoré zdobia priestory našej školy. 

             

            Mgr. Monika Jokalová