• Letný tábor - deň štvrtý

          • Letný tábor - deň štvrtý 🪐🛴🔭 Hvezdáreň v Malých Bieliciach privítala naše deti v posledný deň tábora. Deti si pozreli dokument o planétach, pozorovali  oblohu a zahrali sa na kozmonautov. Poobedie patrilo dopravnému ihrisku, spoznávaniu dopravných značiek a riešeniu dopravných situácií. Na záver si deti pochutnali na nanukoch,  sladkostiach a spokojné sa rozišli na prázdniny. Dovidenia v septembri 👋Bc. Richtárechová J.

          • Letný tábor - tretí deň

          • Letný tábor - deň tretí. Doobedie sme dnes strávili v mestskej knižnici, kde si tety knihovníčky pre deti pripravili zábavno - súťažný kvíz a šifrované písmo. Po návrate si zasúťažili na školskom ihrisku pri štafetovych hrách a pochutnali si na chutných koláčikoch ktoré pre ne napiekla pani Kéryová, za čo jej pekne ďakujeme. Poobede sme mali indiánske aktivity. Zistili sme aké majú deti indiánske mená, urobili indiánske hlavolamy, vytvorili indiánske kmene. Určili si svoje meno, pokrik, zvolili náčelníka, urobili totem a spoločne rozlúštili text v indianskom obrázkovom písme. Nakoniec si pochutili na sladkej odmene.

          • Letný tábor - deň druhý

          • Letný tábor - deň druhý  Na utorok sa tešili všetky deti. Šantenie na kúpalisku Pažiť bolo super zážitkom, aj keď sa slniečko občas schovalo za mráčik. Po obede sme sa venovali príprave na indiánsky deň, ktorý plánujeme vo štvrtok.

        • Školský výlet siedmakov
          • Školský výlet siedmakov

          •  

            Predposledný týždeň školského roka sme sa vybrali na školský výlet. Naša trasa viedla do zubrej obory v Lovciach, kde sme mohli byť prítomní pri rannom kŕmení zubrov. Totiž v čase kŕmenia prídu všetky ku kŕmidlám. A tak sa nám naskytol pohľad aj na najväčšieho zubra, ako aj na dve tohtoročné mláďatká. Pán sprievodca nám porozprával o zaujímavostiach chovu týchto zvierat.

            Zvieratá vystriedala bujná vegetácia v Arboréte v Tesárskych Mlyňanoch, ktorej tieň nám pomohol lepšie zvládnuť horúčavy, ktoré nás tento deň sprevádzali. V úvode nás privítali nádherne kvitnúce ruže a kvitnúce levanduľové pole. A tak sme sa na chvíľu premenili na fotografov. Náučné chodníky nás priviedli k drevinám Severnej Ameriky, východnej Ázie a Kórey, ale i Slovenska. O pekný zážitok sa nám postarali aj jazierka, pri ktorých sme si stihli trošku oddýchnuť.

            Po občerstvení v nákupnom centre nás už čakala cesta domov, ktorá sa niesla v znamení hudby a spevu. Krásna bodka za príjemne stráveným dňom, ktorý tiež prispel k utužovaniu kolektívu. Ďakujem za spoločnosť, siedmaci. Triedna učiteľka Daniela Igazová

          • Letný tábor - prvý deň

          •  Popis: 🌞Popis: 🐰Popis: 🚒                          Dnes sme otvorili  letný tábor. Najskôr sme vyrábali darčeky pre hasičov. O deviatej hodine nás už čakali zvieratká z Ranču Santána. Počas odborne komentovanej prehliadky farmičky sa deti dozvedeli o každom zvieratku na farme. Ako sa chová, čo papá, aký je z neho úžitok a ďalších pár zaujímavostí. Samozrejme si mohli zvieratká aj pohladiť. Po obede sa deti vybrali na hasičskú stanicu, kde im ochotní ujovia hasiči ukázali ukážky zásahovej techniky. Bc. Richtárechová J.

          • Multikultúrna demokratická škola

          • Základná škola Školská sa v tomto školskom roku zapojila do projektu Multikultúrna demokratická škola. Projekt bol zameraný na prezentáciu iných kultúr a tradícií pre žiakov i pedagógov školy. V rámci projektu sme "navštívili" štyri rôzne miesta. O každom z nich nám prišiel porozprávať zaujímavý hosť, ktorý z danej krajiny aj pochádza. A tak nás navštívil Steve z Jamajky, Dimi zo Srí Lanky, Michael z Egypta a Jamie zo Škótska. Naše žiačky privítali každého hosťa v krojoch, tradične chlebom a soľou. Žiakom hostia predstavili svoju krajinu formou prezentácie, priniesli na ukážku osobné predmety, oblečenie i jedlo. Žiakov zapájali do diskusie, robili kvízy, odpovedali na otázky, odmeňovali. Po besede vždy nasledovala autogramiáda a fotenie. 

            Príchodu konkrétneho hosťa predchádzala relácia v školskom rozhlase, príprava žiakov v podobe tvorenia máp, vlajok, prekladu hymny. Žiaci vyhľadávali informácie o známych osobnostiach krajiny, kreslili typické oblečenie, vyhľadávali známe miesta, mestá, spoznávali zvieratá, rastliny, národné symboly, skladali puzzle, vypočuli si národný jazyk, spoznali tradície a typické znaky krajiny. Všetky vytvorené práce teraz skrášľujú chodby našej školy a žiaci sa môžu pri nich kedykoľvek pristaviť a popozerať si ich. 

            Ako žiaci uviedli, veľkým prínosom boli osobné stretnutia s anglicky hovoriacimi cudzincami, mohli sa tak zdokonaliť v anglickom jazyku. Obľúbili si rozprávanie o iných krajinách, vždy sa tešili na nových hostí. Preto by sme chceli v tejto aktivite pokračovať aj v novom školskom roku.

            Na záver školského roka si informácie o realizácii tohoto projektu vypočula a pozitívne ohodnotila Mgr. Svetlana Síthová, riaditeľka odboru podpory formálneho vzdelávania NIVAM, na spoločnom stretnutí škôl, ktoré sa do projektu Slovenskej akadémie "Demokratické a inkluzívne školské prostredie pre všetkých", zapojili.

            Inkluzívny tím ZŠ Školská 

          • Rozlúčka a poďakovanie - 4.B

          • Lúčenie, pozná každý z nás,v lúčení,je oheň aj mráz, lúčenie,podobá sa návratom, lúčenie,to sú stisky rúk, v lúčení chveje sa i vzduch....

             

            Ďakujem rodičom aj žiakom 4. B

            Mgr. Eva Jamrichová