• Hodina dejepisu inak

          • Žiaci 5.A triedy sa na hodine dejepisu zahrali na mladých archivárov a vytvorili si pomocou rôznych materiálov artefakty, ktoré  by  oni vložili do múzea. Tvorivosti sa medze nekládli . Žiaci sa s chuťou pustili do práce a vyrábali rôzne výrobky.  Nezabudli si ich ani pomenovať  menovkami. Hodina sa niesla v duchu spolupráce, kreativity a živých debát o artefaktoch v múzeu. Okrem vzdelávacieho obsahu si rozvíjali aj kreativitu, spoluprácu  a estetické cítenie.                                                                                    Ing. Mgr. Anna Sekáčová

          • Dejepisná olympiáda

          • Tak ako každý rok, aj tento školský rok sa žiaci 6. – 9. ročníka zapojili do školského kola dejepisnej olympiády.  Zo všetkých zúčastnených si vo svojich kategóriách výborne počínali žiaci Natália Plášeková a Aleš Marko  zo 6.A triedy, Alex Mokrý a Samuel Kobida zo 7.A triedy, Aneta Joneková z 8.A triedy a Lívia Striežencová z 9.A triedy, ktorí postupujú aj do okresného kola, tretie miesto obsadili vo svojej kategórií  Šimon Čapla zo 7.A triedy a Jakub Chuťka zo 6.A. Žiaci boli odmenení diplomami a peňažnými poukážkami na nákup písacích a kreatívnych potrieb.

            Postupujúcim žiakom prajeme veľa úspechov v okresnom kole a všetkých srdečne blahoželáme.

                                                                                              Ing.Mgr. Anna Sekáčová

             

        • Vianočné radovánky v školskom klube detí
          • Vianočné radovánky v školskom klube detí

          • Na príchod Vianoc sa naši klubáci začali pripravovať už pred Mikulášom. Vyrobili sme si vianočné dekorácie a výrobky na vianočný jarmok, adventný kalendár, výzdobu na chodbu - krb a snehuliakov z kartónov, vyzdobili vianočné stromčeky, spievali vianočné koledy a sledovali vianočné rozprávky. Dňa 21. decembra sme sa stretli na posedení pod stromčekom. Pripravili sme si chutný čajík z voňavých byliniek, ktoré sme si spoločne nazbierali na jar a pochutnali na dobrotách od mamičiek. Chceme zaželať všetkým rodičom a deťom pekne prežitie vianočných sviatkov a zároveň poďakovať za spoluprácu pri organizácii vianočného jarmoku. Za získané financie sa deti pod stromčekom už mohli tešiť z novo zakúpených hier a pomôcok do herne. Vaše vychovávateľky

          • Merry Christmas

          • Posledné hodiny anglického jazyka pred prázdninami sa niesli, ako inak, vo vianočnom duchu. Kreatívna práca i spev žiakov na hodinách umocňovali vianočnú náladu.

            Prváčikovia sa naučili prvé slovíčka o Vianociach a zdobili stromček. Druháci si vyrobili záložky do svojich učebníc anglického jazyka. Tretiaci si vyrobili a krásne ozdobili svoj vianočný hrnček. Piataci skladali snehuliakov a šiestaci sa učili vianočné piesne. Siedmaci hľadali rozdiely medzi obrázkami a spievali Jingle Bells. Ôsmakov a deviatakov potrápili vianočné krížovky.

            Tvorivá práca žiakov bavila a užili si hodiny angličtiny.

            Mgr. Monika Varhaníková

             

        • PYTAGORIÁDA - školské kolo
          • PYTAGORIÁDA - školské kolo

          • V dňoch 12.-13.12.2023 sa uskutočnilo školské kolo 45. ročníka Pytagoriády v kategóriách P3-P8. Úspešnými riešiteľmi sa stali žiaci, ktorí mali správne vyriešených aspoň 10 úloh z 15. Naši úspešní riešitelia, ktorí postupujú do aprílového okresného kola sú:

             

            P3:       Alžbeta Jurčíková, Jakub Zigiň, Olívia Ďurinová, Paula Adameová,

            Dominika Hodžová, Emily Horváthová

            P4:       Marko Spáč, Zoja Adamovičová, Nela Mokrá

            P6:       Erik Valer Hrnko

            P7:       Tomáš Paštrnák, Martin Petrlík, Alex Mokrý

        • VŠETKOVEDKOvia a EXPERTi
          • VŠETKOVEDKOvia a EXPERTi

          • Dňa 28.11.2023 sa aj na našej škole šikovní žiaci pokúsili zabojovať o titul v súťažiach VšetkovedkoExpert Geniality Show. 17 žiakov z prvého stupňa súťažilo o titul Všetkovedko a 11 žiakov z druhého stupňa o titul Expert. Predbežné výsledky oboch súťaží sú už od dnes 21.12.2023 zverejnené na stránke www.talentída.sk, konečné výsledky budú 25.1.2024.

          • Šaliansky Maťko- školské kolo

          •  

            V závere kalendárneho roku 2023 sa 20.12. uskutočnilo školské kolo súťaže v prednese slovenskej povesti Šaliansky Maťko. Povesti každého národa hovoria o jeho histórii, významných osobnostiach, ale i obyčajných ľuďoch, ktorých osudy a príbehy sa zapísali do povedomia obyvateľov dedín, miest, hradov a zámkov.

            Žiaci 2.-7. ročníka boli rozdelení do 3 kategórií, v ktorých sa umiestnili nasledovne:

            I. kategória (žiaci 2. - 3. ročníka)- 5 súťažiacich 

            1. miesto: Adam Kováč, II. A (Mgr. Marta Šišmišová)

            2. miesto: Zoja Stanková, III. A (Mgr. Renata Magdolenová)

            3. miesto: Klára Lukášová, II. A (Mgr. Marta Šišmišová )

            Porota: Mgr. D.Čačková, Mgr. J. Mattošová, Mgr. M. Šišmišová

            II. kategória (žiaci 4.-5. ročníka)- 6 súťažiacich

            1. miesto: Zoja Adamovičová, IV. A (Mgr. Marta Janečková)

            2. miesto: Alžbeta Sečanská, V. A (Mgr. Monika Jokalová)

            3. miesto: Zoja Lehocká, IV. A (Mgr. Marta Janečková)

            Porota: Mgr. M. Jokalová, Mgr. R. Magdolenová

            III. kategória (žiaci 6.-7. ročníka)- 3 súťažiaci

            1. miesto: Denisa Špániková, VII. A (Mgr. Danuša Čačková)

            2. miesto: Paulína Buláková, VII. A  (Mgr. Danuša Čačková)

            3. miesto: Natália Plášeková, VI. A (Mgr. Danuša Čačková)

            Porota: Mgr. M. Jokalová, Mgr. R. Magdolenová

            Víťazi jednotlivých kategórií budú reprezentovať našu školu na okresnom kole, ktoré sa uskutoční  2.2.2024   v CVČ v Bánovciach nad Bebravou.

                                                                                                              Mgr. Danuša Čačková               

          • Celoslovenské finále Technickej súťaže mladých elektronikov

          •  

            V dňoch 12.-13.12. sa žiak 9.A triedy Andrej Špánik zúčastnil Celoslovenského finále Technickej súťaže mladých elektronikov v Trenčíne. Po úvodnom písaní vedomostného testu sa súťažiaci pustili do zhotovovania samotného výrobku. V silnej konkurencii 50-tich súťažiacich, prevažne stredoškolákov, si Andrej počínal skvele. Na umiestnenie to síce nevyšlo, ale určite získal cenné informácie a skúsenosti.

            Andrejovi srdečne blahoželáme k účasti v súťaži a želáme mu veľa tvorivých síl.

            Mgr. Daniela Igazová

          • Mikulášska fyzika

          •  

            Na Svätého Mikuláša neučí sa, neskúša sa... asi takto nás vítali deti všetkých ročníkov J Podarilo sa nám spoločne toto želanie splniť a zároveň splniť aj výchovno-vzdelávací cieľ. So šiestakmi sme sa vybrali na školské ihrisko. Pomocou vlastných stôp žiaci zmerali šírku ihriska a neskôr po rozdelení do skupín, sa žiaci pustili do zhotovovania snehových gúľ, ktoré sa neskôr premenili na snehuliakov. Nasledovalo porovnávanie hmotností jednotlivých snehových gúľ i celého snehuliaka. Celkový zážitok umocnil aj padajúci sneh.

            Mgr. Daniela Igazová

          • Oznam vedúcej školskej jedálne

          •  

            Riaditeľstvo školy týmto oznamuje všetkým stravníkom (žiaci +zamestnanci +cudzí stravníci), že na základe informácie k zúčtovaniu dotácii za rok 2023 z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny je možné odhlásiť zo stravy do pondelka 18.12.2023 do 13,30 hod.. Po tomto termíne odhlásenie zo stravy už nebude možné. Tí stravníci, ktorí v dôsledku choroby sa nezúčastnia vyučovania, budú mať nárok na odber stravy do obedára. Zo zábezpeky sa im plná výška stravného neodráta.

          • Beseda s darcom krvi

          •  

            Na hodine prírodovedy sa štvrtáci učili o krvi, cievach a krvnom obehu. Preto sme pozvali v závere tematického celku darcu krvi, aby nám porozprával o tom, ako prebieha darovanie krvi. Nemuseli sme dlho hľadať, veď sa pohybuje medzi deťmi v našej škole. Pán školník bol dlhoročný darca krvi, ktorý porozprával žiakom o činnosti darcu krvi, priniesol plakety, ktoré získal za počet odberov – zlatú, striebornú a bronzovú Janského plaketu. Žiaci so záujmom počúvali a v závere sa opýtali pána školníka na rôzne zaujímavosti, ktoré sa týkali jeho osobných skúseností a pocitov z darovania krvi. Prezradili sme, že v našej škole sú ešte ďalší darcovia krvi- pani upratovačka a pani asistentka. Možno aj táto beseda bude podnetom na získanie mladých darcov krvi z radov našich žiakov, ktorí budú chcieť zachrániť ľudský život takýmto humánnym činnom.

            R. Gieciová

          • „Jesenský  2023“

          •  

                 Aj v tomto školskom roku sa žiaci našej školy zúčastnili autorskej literárnej súťaže „Jesenský 2023“.

            Titul „ Mladý Jesenský“ získala Aneta Joneková, žiačka VIII. A. Anetke gratulujeme a prajeme ešte veľa tvorivých úspechov.

                                                                                                                 Mgr. Danuša Čačková

          • Vianočné tvorivé dielne s deťmi z MŠ Severka

          •  

            Dňa 14.12.2023 zažili predvianočnú atmosféru v našej škole predškoláci z MŠ Severka. Zarecitovali básne, zaspievali piesne, ktoré ich naučili pani učiteľky v MŠ. Potom sa rozdelili do dielničiek, kde si vyrobili pozdravy, stromčeky, deda Mráza, ozdoby. Za usilovnú prácu ich pani asistentky odmenili teplým čajom, medovníčkami a sladkosťami. Svoje výrobky si odniesli v papierových taštičkách, aby si vyzdobili detské izbičky.

          • Vianočné tvorivé dielne pre deti zo ŠKD

          •  

            Dopoludňajšia predvianočná atmosféra pokračovala i po vyučovaní. Pani asistentky pozvali deti zo školského klubu do tvorivých dielničiek. Žiaci usilovne strihali, lepili, kreslili, skladali. Vyhotovili si krásne vianočné výrobky, ktoré si odnesú domov na darovanie alebo na skrášlenie svojich izbičiek.

          • Pozvánka na vianočný jarmok spojený s triednym RZ

          •  

            Dňa 18.12.2023 od 13,00h do 15,30h sa v priestoroch našej školy na 1. poschodí uskutoční vianočný jarmok. Príďte podporiť svoje deti a zakúpte si vianočné výrobky za symbolické ceny (vianočné pečivo, svietniky, venčeky, ozdoby, pozdravy a iné vianočné darčeky), ktoré vyrobili naše deti spolu s pedagógmi a rodičmi. Pripravený bude i vianočný punč.

            Od 14,00h budú v tento deň prebiehať triedne rodičovské združenia, kde sa môžete informovať na prospech a správanie u triedneho učiteľa.

          • MIKULÁŠ

          •  

            Mikuláš je prvou predzvesťou vianočných sviatkov. Už tradične chodí medzi deti aj v našej škole a rozdáva im sladkosti. Inak tomu nebolo ani 6. decembra. V  dopoludňajších hodinách zavítal medzi žiakov prvého stupňa Mikuláš aj so svojimi pomocníkmi – anjelmi a čertami, aby potešil detské srdiečka, rozžiaril ich očká a rozdal sladkosti za milú básničku, či pesničku...

            Ďakujeme

            žiacka rada, p.uč. Poliačiková

          • Vianočná pošta pre seniorov

          •  

             

                  Tento rok je to už 7. ročník. Nevynechali sme ani jeden rok. Tentoraz sa zapojili piataci. Vyrobili  29 pozdravov a poslali starkým. Snáď potešia. Takéto prianie napísali starkým a poprajme si aj my všetci :

                 Prajeme Vám, čo sa zabaliť nedá: pohodu, pokoj a zdravia veľa. Nie sú dôležité dary, ale v novom roku nech sa všetkým darí.

                                                                                                        Piataci s triednou učiteľkou