• Prišiel Mikuláš...
          • Prišiel Mikuláš...

          •  

            V utorok 6.12. zavítal Mikuláš, anjel a čert medzi žiakov 1. stupňa. Niektorých čert riadne vystrašil, pretože vbehol do tried s riadnym hrmotom. Mikuláš a anjelik obdaril deti sladkosťami, Za sladkú nádielku sa  poďakovali pesničkami a básničkami. Všetci sľúbili, že budú poslúchať, aby si mohli na Vianoce nájsť pod stromčekom veľa darčekov.

          • Hravo, zdravo

          • Každý rok sa v priestoroch našej školy organizuje projekt preventívnych aktivít z transferov mesta. Cieľom tohtoročného projektu bolo, aby si žiaci hravým spôsobom uvedomili, aký dôležitý je pohyb, zdravý životný štýl a zodpovedné správanie. Projekt pod názvom Hravo zdravo prilákal žiakov tretieho, štvrtého, piateho, šiesteho a siedmeho ročníka. Každý ročník mal dve družstvá po päť súťažiacich. Súťažilo sa vo viacerých disciplínach vo veľkej a malej telocvični našej školy. Pri realizácii projektu pomáhali pani učiteľka Varhaníková, Poliačiková, Magdolenová, Igazová, Čačková. Veľkou pomocou boli aj naše pôvabné dievčatá Ema, Karin, Nikola, Nella, Laura, Sára, Sofia, Karmen a šikovní chlapci Dávid a Marko. 

            Žiaci ukázali svoju zručnosť pri jazde na kolobežke pomedzi kužele, prechádzali lanom vymedzenú dráhu, ukázali svoje vedomosti pri riešení testu z dopravnej výchovy, rozoznávaní dopravných značiek. Poskytli pomoc pri otvorenej zlomenine dolnej končatiny, vypracovali test, ukázali starostlivosť o raneného. Aj sa degustovalo. Žiaci sa pokúsili chuťou a vôňou rozoznať bylinkové čaje, k bylinkám si mohli i privoňať. Pripravené druhy ovocia a zeleniny so zaviazanými očami rozoznávali hmatom, čuchom i chuťou. 

            Najlepšie družstvá žiakov boli odmenené sladkou medailou a diplomom. Určili sa prvé tri miesta. Na prvom mieste skončilo družstvo 4.A triedy, na druhom chlapci zo 7.A triedy a na treťom mieste dievčatá z 5.A. Všetci žiaci dostali balíčky so sladkou odmenou.

            Cieľom projektu bolo tiež prispieť k tomu, aby sa žiaci cítili dobre, spolu sa zabavili, povzbudzovali, čo sa určite podarilo. 

             

            Mgr. Monika Varhaníková

             

        • ČERVENÁ STUŽKA
          • ČERVENÁ STUŽKA

          •  

            Počas 1.decembra – medzinárodného dňa HIV a AIDS, si ľudia z celého sveta pripínajú červenú stužku. Dávajú tým najavo, že sa zaujímajú o danú tému. Červená stužka sa pripája k slovám a skutkom, ktoré dokážu skutočne niečo zmeniť.

            Prvou tvárou červenej stužky je STAROSTLIVOSŤ a ZÁUJEM. Červenú stužku nosí stále viac a viac ľudí, aby prejavili svoj záujem o HIV a AIDS – o tých, ktorí žijú s HIV, ktorí sú chorí, ktorí zomreli. Zároveň tým prejavujú záujem aj o tých, ktorí sa starajú a pomáhajú priamo ovplyvňovať šírenie a dopad ochorenia na ľudské životy.

            Druhá tvár červenej stužky v sebe skrýva NÁDEJ. Červená stužka je symbolom nádeje, že hľadanie vakcíny a hľadanie liečby k zastaveniu utrpenia sú úspešné a že zlepšia kvalitu života ľudí žijúcich s vírusom.

            Treťou tvárou červenej stužky je PODPORA. Symbolizuje podporu pre tých, ktorí žijú s HIV. Červená stužka je symbolom podpory ďalšieho vzdelávania pre tých, ktorí nie sú infikovaní HIV.

            Tejto téme sme sa venovali aj my v spolupráci s našou Žiackou radou.

            Do projektu ČERVENÁ STUŽKA sa zapojila aj naša škola:  reláciou v školskom rozhlase, rozdaním plagátov do všetkých tried, aby sa o danej téme mohli v rámci triednickej hodiny porozprávať. Pokračovali sme zhotovením nástenky k danej téme HIV a AIDS, spoločne sme vytvorili živú červenú stužku. Cez veľkú prestávku si žiaci i učitelia mohli prísť po stužku, ktorú nosili počas celého dňa. Žiacka rada sa presunula na námestie, kde šírila osvetu nielen projektu, ale aj ochoreniu AIDS - ľuďom rozdávali letáčiky a pripínali červené stužky.

            Veľmi pekne ďakujeme všetkým žiakom Žiackej rady za aktívnu pomoc pri realizácii projektu...

            Mgr. Miriam Poliačiková, Mgr. Monika Jokalová

             

          • Školské kolo geografickej olympiády

          •  

            Dňa 23.11. 2022 sa konalo školské kolo geografickej olympiády on-line formou. Žiaci súťažili v škole v troch kategóriách.  V školskom kole sa rozhodlo vyskúšať si svoje vedomosti a zručnosti celkom 25 žiakov, z nich bolo 21 úspešných riešiteľov. Najviac sa darilo týmto žiakom:

            Kategória F:

            1. miesto – Dávid Lacko, 9.A
            2. miesto – Sebastián Podoba, 9.A
            3. miesto – Laura Jarolínová, 9.A

            Kategória E:

            1. miesto – Alex Mokrý, 6.A
            2. miesto – Lívia Šuchterová, 7.A
            3. miesto – Samuel  Šimun, 7.A

            Kategória G:

            1. miesto – Polina Korostilenko, 5.A
            2. miesto – Dominik Bezák , 5.A
            3. miesto – Erik Valér Hrnko, 5.A

            Títo žiaci postupujú do okresného kola. Všetkým úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme a najúspešnejším prajeme veľa úspechov v ďalšom postupovom kole

             Ing. Mgr. Anna Sekáčová

          • Predškoláci z MŠ Severka v telocvični

          •  

            Aj v mesiaci november sme na našej škole privítali predškolákov z MŠ Severka. Tentoraz si to namierili do telocvične, kde ich čakali zábavné športové aktivity.  Deti rozvíjali manipulačné zručnosti pri hrách s loptami a rýchlosť v súťažiach vo dvojiciach. Svoju šikovnosť a obratnosť využili pri cvičeniach na lavičkách a žinenkách. Pri zvládnutí cvikov im pomáhali ich veľkí kamaráti- naši deviataci. Za výborné športové výkony si odniesli sladkú odmenu a diplom. Pre nás bol odmenou ich smiech a radosť z pohybu.

            Mgr. Magdolenová R.