• Bláznivý mesiac

  • Veľkonočné prázdniny

    Prajeme príjemné prežitie Veľkej noci, dievčatám veľa vody a peknú šibačku, chlapcom bohatú výslužku.

    Veľkonočné prázdniny sú od 28.3.2024 do 2.4.2024. Nástup do školy je 3.4.2024(v stredu).

  • Happy Easter

    Veľkonočné sviatky si naši žiaci pripomenuli aj na hodinách anglického jazyka. Učili sa novú slovnú zásobu, rozprávali o tradíciách a pri tom kreatívne tvorili. 

    Mgr. Monika Varhaníková

  • Deň učiteľov

    Vážená pani riaditeľka, pani zástupkyňa,  pani učiteľky.

    Úryvok z dnešnej relácie:

    Učiteľ je ako jar, stará sa o nové zelené výhonky. Učiteľ je ako leto, jas slnka umožňuje tešiť sa. Učiteľ je ako jeseň, s metódami prežiarenými láskou. Učiteľ je ako zima, i keď vonku husto sneží, jeho žiakom dobre je. Ste učitelia pre všetky ročné obdobia. A my sme Vám za to nesmierne vďační.

    Každý učiteľ má svoj vysnívaný deň. Prísť do školy  a odísť zo školy s úsmevom na tvári. Na klasifikačný hárok sa ani nepozrieť, len v prípade samých jednotiek. Prečítať si z prác, alebo vypočuť z úst žiakov kreatívne slová. Každého učiteľa poteší, keď mu kolega po hodine povie: „Tvoja trieda bola perfektná. Buď rád, že ju máš!“

    Prísť do triedy a rozžiariť úsmev na tvárach žiakov svojou prítomnosťou. Na písomky sa nepozerať s nádejou, ale s istotou, že iná známka ako jednotka či dvojka nebude. Zo súťaží počuť len dobré správy. Každý učiteľ dúfa, že sa mu splní tento sen, a k tomu chceme prispieť aj my, žiaci. Veď práve my sme tí, ktorí prijímajú podanú ruku svojich učiteľov. Za všetkých žiakov našej školy vám ďakujeme za vašu prácu, milí naši učitelia, a želám vám, aby každý deň v škole medzi nami bol pre vás sviatkom.

     

    Žiacka rada školy

     

  • Plavecký výcvik druhákov

  • Plavecký výcvik - 3.A

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • Pozvánka na zápis

            Základná škola, Školská ulica 1123/29, 957 01 Bánovce nad Bebravou 

    pozýva na ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA v dňoch 9. – 10. apríla 2024 v čase od 10.00 do 16.00 deti narodené v čase od 1.9.2017 do 31.8.2018 a deti, ktoré mali odloženú školskú dochádzku spolu so zákonným zástupcom dieťaťa

     

    Na zápis je potrebné priniesť občiansky preukaz rodiča, rodný list dieťaťa .

    Pred zápisom môžete vyplniť elektronickú prihlášku, ktorá sa nachádza na webovom sídle školy vľavo hore v časti ,,Elektronická prihláška“. Prihlášku si môžete vytlačiť a doneste ju podpísanú  zákonnými zástupcami dieťaťa (podpíšu ju obaja zákonní zástupcovia).

    Ak nemáte možnosť prihlášku vytlačiť, my vám ju vytlačíme a podpíšete ju pri zápise.

    Ak nevyplníte prihlášku elektronicky, môžete si ju stiahnuť z prílohy alebo ju vyplníte priamo v škole pri zápise.

    Podpisy na prihláške sa nevyžadujú od obidvoch zákonných zástupcov v prípade:

    • ak zadováženie súhlasu druhého rodiča je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou a je to v záujme dieťaťa (písomné vyhlásenie č. 1),
    • ak sa zákonní zástupcovia dohodli, že prihlášku podpisuje jeden zákonný zástupca písomné vyhlásenie č.2). Zákonní zástupcovia vyplnia a podpíšu uvedené tlačivá.

    Zápisu sa zúčastnia aj tie deti, ktoré budú v školskom roku 2024/2025 pokračovať v predprimárnom vzdelávaní. Zákonný zástupca dieťaťa prinesie na zápis rozhodnutie od riaditeľky MŠ o pokračovaní predprimárneho vzdelávania.

  • Podporte nás darovaním 2% z daní

     

    Vážení rodičia ZŠ Školská,

    aj tento rok máte možnosť poukázať 2% (3%) z dane Rodičovskému združeniu pri ZŠ Školská 1123/29 v Bánovciach nad Bebravou. Získané finančné prostriedky budú použité na projekty podporujúce skvalitnenie a spestrenie školskej ako aj mimoškolskej činnosti našich detí, na materiálno technické vybavenie učební a zakúpenie moderných pomôcok.

    Vyplnené formuláre môžete odovzdať do kancelárie ZŠ Školská do 26.04.2024 alebo na Daňový úrad najneskôr do 29.04.2024. V niektorých firmách a organizáciách môžu mzdové učtárne stanoviť skoršie termíny. V prípade, ak poznáte osoby, ktoré viete získať v prospech poukázania príspevku pre naše Občianske združenie, neváhajte a urobte tak.

    V prípade nejasností sa môžete informovať prostredníctvom webovej stránky ZŠ Školská alebo telefonicky na čísle 760 23 55.

     

    Milí rodičia, ďakujeme Vám za Váš aktívny prístup a čas, ktorý venujete vyplňovaniu formulárov a včasnému odovzdaniu do ZŠ Školská alebo na Daňový úrad. Váš príspevok zlepší materiálne vybavenie školy a podporí školské a mimoškolské aktivity našich detí.

     

    S úctou a pozdravom

                                                               predseda Rady rodičov  Mgr. Martin Jurčík

                                                               riaditeľka školy Mgr. Renata Gieciová

  • Objednávka učebných pomôcok pre žiakov

    Vážení rodičia, firma Daffer s.r.o. Vám aj touto formou ponúka nákup učebných pomôcok pre Vaše deti na školský rok 2024/2025.

    Ak máte záujem objednať si učebné pomôcky kliknite na tento odkaz: www.daffer.sk/15306, objednajte si pomôcky priamo u uvedenej firmy.Platba prebieha cez rodiča  elektronicky.

    Ak rodic  objednavky urobi  do 30.7.2024, skola suhlasi s dovozom do skoly, sady dovezú zdarma.

    Po tomto termine bude rozvoz zabezpeceny kurierom ako platena sluzba .

    Platba prebieha cez rodiča elektronicky.

     

  • Veľkonočné dielničky

  • DEŇ VODY

     

    Deň 22. marec je venovaný vode. Žiaci našej školy už od pondelka tvorili, maľovali, vyrábali, zabávali sa a výsledok spoločnej práce zdobí ďalšiu chodbu našej školy. Žiacka rada rozdelila úlohy podľa ročníkov – prváci a druháci vymaľovali krásne morské zvieratká, tretiaci a štvrtáci vyrobili kvapky vody na dáždniky. Piataci vyrobili chobotnice z plastových fliaš, šiestaci a siedmaci zhotovovali chápadla na chobotnicu, ôsmaci a deviataci sa podieľali na tvorbe rybičky Nema a medúzy z dáždnika. Samozrejme používanie fantázie bolo vo všetkých ročníkoch dovolené...

    V piatok 22.3.2024 sme začali rozhlasovou reláciou zameranú na vodu, zaspievali sme si pri pesničkách od Mira Jaroša, či Hudby vesmírnej. Cez veľkú prestávku sme ponúkali čistú vodu a žiaci si prišli zasúťažiť v pití vody, ale aby to nebolo také jednoduché, museli piť vodu cez slamku. Výhercovia boli odmenení fľašou minerálky. Všetci žiaci, ktorí nás v tento deň podporili a prišli oblečení v bielom alebo v odtieňoch modrej mali celý deň imunitu od skúšania a vytvorili živú kvapku vody. Na záver pekného dňa sme skompletizovali chodbu. Výsledok je perfektný, môžete podľa fotiek posúdiť sami...

     

    „Voda je krása celej prírody. Voda je živá, tečie alebo je rozvírená vetrom, hýbe sa a dáva život a pohyb všetkému naokolo.“ (Sergej Aksakov)

     

    Žiacka rada, p.uč. Poliačiková

  • Kniha od A po Z v ŠKD

    Dňa 20.3.2024 sa v našom klube uskutočnila vzdelávacia aktivita o knihách. Deti si najskôr pozreli prezentáciu o tom, ako vzniká kniha a kto všetko sa na jej výrobe podieľa. Neskôr si svoje vedomosti overili v zábavnom kvíze, v ktorý pozostával z krátkych ukážkach z rozprávok. Po skončení mali možnosť si prezrieť knihy a encyklopédie nachádzajúce sa v našom školskom klube. Deti boli odmenené diplomom a sladkosťou.

  • Ponožková výzva

    Ponožková výzva

     

    21. marec sa už niekoľko rokov spája s deťmi s Downovým syndrómom a je vyhlásený za Svetový deň Downovho syndrómu. Naši žiaci majú možnosť vo štvrtok zapojiť sa do ponožkovej výzvy a týmto malým gestom si pripomenúť ich inakosť.

    Prečo práve ponožková výzva? Ponožky boli symbolicky vybrané preto, lebo pri troche fantázie pripomínajú tvar chromozómu. Chromozóm je útvar jadra bunky, je nositeľom DNA človeka a občas sa stane, že sa tento chromozóm náhodne zle vyvinie. A práve vtedy sa narodí človek s „veľkým“ srdcom, hrejivým a mäkkým objatím a milou a vrúcnou dušou.  V tento deň si preto obúvame na každú nohu inú ponožku, ktoré na prvý pohľad spolu nesúvisia – líšia sa farbou, vzorom či veľkosťou. Tým dávame najavo, že si uvedomujeme odlišnosť týchto ľudí, ale aj to, že ich podporujeme a ich inakosť chápeme.

    Našich žiakov aj touto cestou vedieme k tomu, že „ľudská individualita robí tento svet krajším, pestrejším, zaujímavejším a inšpirujúcim.“ Preto príďte vo štvrtok, 21. marca, a na nohy si obujte každú ponožku inú a spoločne sa zapojme do tejto ponožkovej výzvy.

     

    Mgr. Monika Jokalová

  • Oznam pre zákonných zástupcov žiakov 5.-8. ročníka

    Riaditeľka školy Vám oznamuje, že v zmysle § 150 ods.5 zákona č. 245/2008 Z. z. O výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, udeľuje dňa 20.03.2024 žiakom 5. - 8. ročníka riaditeľské voľno z organizačných dôvodov – bezproblémové zabezpečenie Testovania 9.

    R. Gieciová

  • OZNAM !!!

     

    Žiaci 9. ročníka píšu dňa 20. marca 2024 ( v stredu) TESTOVANIE 9.

    Príchod žiakov do školy 07:35 – do zbernej miestnosti v učebni výtvarnej výchovy.  Po skončení testovania idú žiaci na obed a domov.

    Harmonogram Testovania 9 je nasledovný:

    ČAS

    MATEMATIKA

    08:00 - 08:10

    • Úvodné pokyny, rozdanie OH a pomocných papierov

    08:10 – 08:20

    • Rozdanie a oboznámenie sa s testom

    08:20 – 09:50

    (90 minút)

    • Administrácia testu z matematiky

    09:50 – 09:55

    • Zozbieranie testov, OH a pomocných papierov

    09:55 – 10:20

    • Prestávka

    ČAS

    SLOVENSKÝ JAZYK

    10:20 – 10:25

    • Úvodné pokyny, rozdanie OH

    10:25 – 10:35

    • Rozdanie a oboznámenie sa s testom

    10:35 – 11:45

    (70 minút)

    • Administrácia testu zo slovenského jazyka a literatúry

    11:45 – 11:50

    • Zozbieranie testov a OH

     

  • OKIENKO DO UMENIA NAŠICH TALENTOV PRE MŠ

    13. – 14. 3 2024

    Kde bolo, tam bolo, za siedmimi horami a siedmimi dolami sa nachádza naša škola - ZŠ Školská, ktorá privítala deväť MŠ z Bánoviec nad Bebravou a okolia. Pripravili sme si pre ne OKIENKO DO UMENIA NAŠICH TALENTOV. Na detičky čakali tanečné, spevácke a  športové čísla jednotlivcov, ale aj celých tried. Ponuku talentov odštartovala Nellka Balonová z 9.A, ktorá je výborná v hre na heligónku, vystupuje nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí, spevácky ju doprevádzala Karolínka Hanová z 5.A triedy. Naši najmenší prváčikovia si v doprovode Hanky Ďurinovej na akordeóne pripravili pieseň Trenčín dolinečka. Druháci, tretiaci, štvrtáci a šiestačky Danka Raganová a Hanka Reisová mali pripravené zaujímavé tanečné čísla. Spevácky talent ukázal aj Adamko Kováč z 2.A. Jedným zo športových talentov našej školy je Esterka Ševčíková z 5.A. V karate dosiahla úžasné ocenenia. Nakoniec sa deti preniesli do rozprávky O dvanástich mesiačikoch, ktorú nacvičilo 16 šikovných žiačok od piateho po deviaty ročník pod vedením pani učiteliek Poliačikovej a Igazovej. Spoločne s Maruškou nazbierali sladké jahody a zlú macochu s lenivou sestrou Holenou premenili na kameň. Moderátorkami akcie boli členky Žiackej rady Deniska Špániková, 7.A a Lívia Striežencová, 9.A.

    Deti z MŠ si odniesli diplom a sladkú odmenu, pani učiteľky si na oddelenie odniesli kvietok a ručne zdobený pohárik na perá. Všetkým detičkám aj pani učiteľkám ďakujeme za milú návštevu.

    A čo viac dodať? Len toľko, aby ste si milé deti pamätali, že dobro treba vždy dobrom odplácať...

    Miriam Poliačiková, Daniela Igazová

  • Beseda s fitness trénerom

    Dňa 13.3.2024 sa konala na našej škole beseda pre žiakov 7. - 9. ročníka  na tému fitko a cvičenie. Porozprávať prišiel certifikovaný tréner Marek Tupý. Študoval na Ftvš v Bratislave. Najskôr bol kondičný tréner a po absolvovaní kurzov pôsobí ako hlavný tréner a venuje sa crossfitu, vo vlastnom ForFit Gyme v Partizánskom.

    Niektorí žiaci sa venujú športom aj cvičeniu vo fitness centre. Tréner Marek im vysvetlil, ako začať s cvičením, ako si správne nastaviť stravu, koľkokrát do týždňa a ako dlho cvičiť, aby to bolo efektívne a neublížili si. Porozprával im, aká strava je správna, aké podporné látky neužívať, či aké je dôležité vykonávať cviky správne, robiť zahrievacie cvičenia, gymnastiku či strečing. Žiakov téma zaujala, kládli otázky a vedeli aj reagovať na otázky od trénera. Žiakom všetko vysvetlil super spôsobom a veríme, že rady a tipy budú vedieť žiaci v praxi správne využívať. Trénerovi Marekovi ďakujeme za profesionálne vedenú besedu.

    D. Fraňová

  • 5. deň kurzu korčuľovania 

    V posledný deň nás čakala olympiáda. Svoje nadobudnuté znalosti sme si otestovali v 3 súťažných disciplínach. ,,Zabehali" sme si štafetový beh, zahrali ľadový hokej a ,,zaplávali" si na kajaku. Za naše úžasné výkony sme boli ocenení diplomom a medailou. Po týždni na ľade si domov odnášame nové skúsenosti a zážitky. Tréneri nám pripravili týždeň plný zábavy a smiechu. Ďakujeme!

  • 4.deň kurzu korčuľovania


    Po príchode sa každý preukázal vlastnoručne zhotoveným vodičským preukazom a mohli sme ísť cestovať. Dnes sme leteli do ďalekej Číny, vyskúšali sme si šoférovanie i znalosti dopravných predpisov.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, Školská 1123/29, Bánovce nad Bebravou
    Školská 1123/29, 957 01 Bánovce nad Bebravou
  • riaditeľka: 038/7603922, 0917184897
    kancelária: 038/7602355
    vedúca ŠJ: 038/7603921, 0918013789

Fotogaléria